marți, 13 noiembrie 2012

Inundatii in Italia



 

                          

                        Inundaţiile fac ravagii în mai multe oraşe din centrul şi nordul Italiei
           Situaţia rămâne gravă, dar ţinută sub control în centrul şi nordul Italiei, unde inundaţiile fac ravagii de trei zile. În unele locuri, autorităţile au trimis armata în ajutorul echipelor de intervenţie.
          Situaţia cea mai gravă se înregistrează la Vicenza, unde în părţile mai joase ale oraşului există încă locuinţe unde echipele de salvare nu pot ajunge din cauza apelor. Între Vicenza şi Verona acţionează 400 de militari, tot atâţia pompieri şi peste 1.000 de voluntari. Ei se ocupă de evacuarea oamenilor şi îndiguirea apelor în zonele cele mai expuse. 
          Mii de oameni au fost evacuaţi din preajma apelor umflate de ploi ale rîului Pad, pentru care, aseară, s-a emis o avertizare de pericol de inundaţii valabilă până vineri. Regiunile expuse riscului sunt Ferrara, Piacenza, Parma şi Reggio Emilia. La Veneţia, nivelul apei a depăşit un metru, iar celebra piaţă San Marco din centrul vechi al oraşului este complet sub apă.

Pentru mai multe informatii: 


http://www.realitatea.net/inundatiile-fac-ravagii-in-mai-multe-orase-din-centrul-si-nordul-italiei_767546.html#ixzz2C6yXFR1s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu