miercuri, 17 aprilie 2013

PLOAIA DE METEORIŢI din Rusia

                  
                PLOAIA DE METEORIŢI din Rusia

   
  
        O ploaie de meteoriţi provocată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii munţilor Ural, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 500 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori. Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse
       Oamenii au crezut, iniţial, că un avion a explodat în zbor. Meteoritul ar fi fost distrus la intrarea în straturile mai dense ale atmosferei, dar câteva fragmente ale sale s-au prăbuşit, totuşi, pe pământ, în regiuni cu populaţie redusă, potrivit unui comunicat oficial.
      "Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.
       Suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile".  Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 500 de răniţi.
         Pagubele făcute de meteorit în Rusia sunt estimate la aproximativ 33 de milioane de de dolari. În afară de instituţii publice, şcoli şi grădiniţe, au fost afectate şi peste 4000 de locuinţe.
        Cele mai căutate acum în zonă sunt  ramele şi sticla de geam. Noaptea, temperatura coboară până la minus 20 de grade Celsius.
În spitale au rămas în jur de 60 de persoane, cu răni mai grave provocate de căderea pereţilor sau a tocurilor.
        Mulţi dintre locuitorii din Celiabinsk, mai ales cei evlavioşi, cred că este vorba şi despre un semn divin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu