miercuri, 12 decembrie 2012

Uraganul Sandy


-Un masiv ciclon tropical de sezon târziu care a afectat Jamaica, Cuba, Bahamas, Haiti, Republica Dominicană și Statele Unite ale Americii. În prezent acesta a afectat profund Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii și Canada de Est.

Prezentare  generala 
-Fiind al 18-lea ciclon tropical, a 18-a furtună care a fost denumită, precum și al 10-lea uragan din Atlantic din sezonul 2012 al uraganelor, Sandy s-a dezvoltat dintr-un val tropical alungit din Marea Caraibelor de vest la 22 octombrie 2012. A scăzut ca intensitate (depresiune tropicală), apoi s-a întărit rapid și s-a transformat într-o furtună tropicală șase ore mai târziu. Sandy s-a mutat încet spre nord,  Antilele Mari și, treptat, s-a consolidat.

Impact

 -Uraganul Sandy a fost cel mai costisitor uragan din istoria recentă, depășind pagubele provocate de uraganele Katrina din 2005 și Irene din 2011. Pagubele au fost atât materiale, cât și costuri suplimentare legate de anularea curselor aeriene și a altor activități curente. S-au înregistrat cel puțin 110 pierderi omenești în SUA, Canada și Caraibe.
 
 -Uraganul Sandy, SEMN al APOCALIPSEI prezise de mayaşi?

 -Experţii au confirmat că tragedia provocată de uraganul Sandy în Statele Unite confirmă predicţiile mayaşilor cu privire la sfârşitul lumii. Furtunile care au lovit Coasta de Est şi incendiile de pe Coasta de Vest a SUA par să fie ivite direct din textele antice.

     

Pagube provocate

žSwiss Re a oferit prima estimare a daunelor provocate in SUA de uraganul Sandy la sfarsitul lunii octombrie. Acestea se ridica la circa 900 de milioane de dolari, insa estimarile nu sunt definitive si ar putea fi revizuite in crestere, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari.  Pagubele totale cauzate de uragan sunt estimate a fi cuprinse intre 20 și 25 de miliarde de dolari.

Zone afectate
ž 
Jamaica
ž
 
žCuba
ž
 
žBahamas
ž
 
žHaiti
ž
 
žRepublica dominicana
ž
 
žStatele Unite ale Americii
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu