marți, 27 noiembrie 2012

Inundatiile din Romania in 2005

                   Inundatiile din romania in 2005

 
Anul 2005 poate fi considerat un an al inundaţiilor pentru România. Viiturile care au produs inundaţiile din 2005 din România au fost generate, în primele luni (din februarie până in aprilie) de suprapunerea ploilor cu topirea zăpezilor, cu deosebire in spaţiul bănăţean; ulterior, între lunile iunie-septembrie, viiturile au fost provocate de ploi torenţiale de scurtă durată cu o intensitate sporită în intervale foarte scurte de timp, de ordinul a 2-3 zile.
 Inundaţiile au ucis 93 de persoane din ţara.Mii de kilometri de drumuri naţionale au fost distruşi, iar sute de mii de hectare de teren, inundate.Datele publicate de statistica oficială arătau o încetinire serioasă a ritmului de creştere economică faţa de anul trecut, încă înainte de ultimele valuri ale inundaţiilor.
România a fost  afectată de inundaţii grave,  pe porţiuni întinse din estul, sudul şi centrul ţării. Aceste inundaţii survin la mai puţin de trei luni de la masivele revărsări de ape din Banat.
 
Inundaţiile din ultimele zile au afectat peste 600 de localităţi din 31 de judeţe, situaţiile cele mai grave înregistrându-se în Argeş, Bacău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Alba şi Vâlcea.
 
Inundaţiile din ultimele zile au afectat peste 600 de localităţi din 31 de judeţe, situaţiile cele mai grave înregistrându-se în Argeş, Bacău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Alba şi Vâlcea.

       Autorităţile române au trecut , în regim de urgenţă, la măsurile care se impun, asigurând evacuarea, primul ajutor şi aprovizionarea cu alimente de primă necesitate pentru familiile afectate de inundaţii, precum şi în vederea limitării pagubelor. Guvernul României a decis să aloce în judeţele afectate de inundaţii alimente şi materiale necesare de la Rezervele de Stat.
 

  Circulaţia a fost întreruptă pe câteva zeci de drumuri comunale şi pe anumite porţiuni din drumurile naţionale care leagă Moldova de sudul ţării şi de Transilvania. 110 localităţi au rămas fără curent electric.
       Proiect realizat de:Dumitras Andreea si Andreica Denisa
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu