marți, 27 noiembrie 2012

Uraganul Sandy

 Uraganul Sandy


          Uraganul Sandy şi-a făcut intrarea în istoria celor mai costisitoare furtuni îndreptându-şi puterea distructivă mai ales asupra New Yorkului, cel mai populat oraş american, unde a paralizat activitatea de pe Wall Street timp de două zile, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 100 de ani, şi a provocat metroului cele mai mari pagube din istoria de 108 ani a sistemului. Cei mai pesimişti analişti estimează pagube totale de 50 miliarde dolari, provocate de inundaţiile masive, incendii, vântul puternic şi pene de curent, dar ei sunt liniştiţi în privinţa impactului general asupra economiei, cea mai mare a lumii.


             Cele mai multe dintre persoanele decedate au fost victime ale copacilor smulşi din rădăcină de rafalele de vânt violente. Totalul deceselor provocate de furtună în SUA trece, probabil, de 50.

         Sandy a traversat o regiune cu o populaţie de 60 de milioane, similară cu cea a Italiei, care reprezintă circa un sfert din economia de 13.600 de miliarde de dolari.
         Dar oraşe mari precum Washington, Boston şi Philadelphia au fost în mare parte cruţate de dezastru. Furtuna a ajuns însă în interiorul continentului, până în Ohio şi Virginia de Vest.

                Încet, zonele calamitate încearcă să revină la normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu