miercuri, 13 februarie 2013

      1.Cum primesc numele uraganele?


   Pana in anii '70, uraganele au primit doar nume de fete, insa astazi au si nume de fete si de baieti. Uraganele nu primesc nume pana cand nu ajung la statutul de furtuna topicala, in functie de intensitate.

  Primul uragan din an primeste un nume care incepe cu prima litera a alfabetului, si apoi continua sirul (Arlene, Bret, Cindy etc.). In fiecare an, uraganele primesc nume diferite, insa dupa sase ani se revine la numele folosite anterior.
                           
     Pentru anul 2011, numele uraganelor au fost deja alese si sunt similare celor folosite in 2005: Arlene, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert, Harvey, Irene, Jose, Katia, Lee, Maria, Nate, Ophelia, Philippe, Rina, Sean, Tammy, Vince, Whitney.

   Exista insa si unele nume de uragane care nu mai sunt folosite. In cazul furtunilor devastatoare, care au provocat moartea unor oameni (precum Katrina, Andrew sau Charlie), numele acestora nu mai este folosit, pentru a comemora victimele.

   2. Care au fost cele mai frecvente nume din istorie?

    
    
În prezent, s-a ajuns la o listă de nume stabilită pe şase ani, care este reluată după terminarea ciclului, în condiţiile în care niciun nume nu este retras.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu