miercuri, 27 februarie 2013



                                      
                                        Grecia: Ploi torentiale la Atena

          O femeie a murit si zeci de navetisti au ramas blocati in masinile lor cand o ploaie torentiala a cazut peste Atena, vineri. Este cea mai puternica ploaie din ultimele decenii ce s-a abatut asupra capitalei elene.
Penele de curent au lasat in intuneric mari parti din oras in timpul ruperii de nori, un rau a iesit din matca si blocajele in trafic au paralizat Atena in plina ora de varf, vineri dimineata, scrie Reuters.
Principalele artere de circulatie ale capitalei si autostrazile au fost inundate, iar transportul public a fost profund deranjat, cand doua statii de metrou au fost inchise temporar.
Este cea mai puternica furtuna din 1961 incoace. Vorbim de 52 de ani in care nu am vazut asa rupere de nori in aceasta zona", a explicat meteorologul Yannis Kallianos la televiziunea de stat.
Politia a anuntat ca o femeie de 27 de ani a decedat, probabil in urma unui atac de cord, cand masina sa a fost blocata de apa in suburbia Halandri.
Oficialii greci spun ca peste 130 de litri de apa au cazut pe metru patrat in decurs de mai putin de trei ore.
Inainte de pranz, echipele de interventie primisera cel putin 900 de apeluri telefonice de la localnicii ale caror locuinte au fost inundate si 90 de la navetistii blocati in masinile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu