miercuri, 20 februarie 2013

PLOAIA DE METEORITI DIN RUSIA

                       PLOAIA DE METEORITI DIN RUSIA



Noi estimari ale NASA arata ca meteoritul ce a intrat in atmosfera Pamantului saptamana trecuta, explodand deasupra orasului rus Celiabinsk, a fost cel mai mare din ultimul secol.
Desi primele estimari aratau ca meteoritul avea zece tone, dimensiunea reala este mai aproape de 10.000 de tone, si energia eliberata in timpul evenimentului a fost de 500 de kilotone, de 30 de ori bomba atomica detonata la Hiroshima, arata theverge.com. Ultimul meteorit cu acest impact cazut pe Pamant a fost cel din Tunguska, in Siberia, in 1908.
  • Zgomotul exploziei, raspandit pe jumatate de glob
Unda de soc produsa de explozia meteoritilor deasupra Rusiei a calatorit prin atmosfera si a fost receptionata in jumatate din tarile de pe planeta.
Nu mai putin de 11 senzori prezenti in Groenlanda, Africa, Peninsula Kamceatka (Rusia) si din alte multe state au detectat zgomotul produs de explozia din Celiabinsk, scrie Fox News. Sunetele de frecventa joasa sunt specifice unor astfel de explozii.
  • O energie mai mare decat a bombelor nucleare
Puterea este de 20-25 ori mai mare decat cea a bombelor atomice lansate in Al Doilea Razboi Mondial, insa mai mica decat cea eliberata de impactul meteoritului din regiunea Tunguska, Rusia, in anul 1908. Energia eliberata la Tunguska a fost de 10-15 megatone, echivalenta cu cea a bombei atomice Castle Bravo, cea mai puternica testata de SUA vreodata.

Bilanţul victimelor ploii de meteoriţi din Rusia, FĂRĂ PRECEDENT în istoria omenirii!





1.000 de răniţi, dintre care 200 de copii, este ultimul bilanţ al ploii de meteoriţi care a lovit astăzi o regiune din Urali - a comunicat în cursul serii Ministerul rus de Interne. Majoitatea au fost răniţi de geamurile sparte de suflul exploziei, două treimi dintre cazuri fiind foarte uşoare, conform guvernatorului regiunii. 3.000 de clădiri au fost avariate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu