miercuri, 20 februarie 2013

Ploaia de meteoriti

                                                  Ploaia de meteoriti

        Dupa ploaia de meteoriti abatuta asupra Rusiei, specialistii se intreaba de ce expertii NASA sau cei din Rusia nu au observat la timp aceste corpuri ceresti venind spre Pamant. Informatiile avansate de specialistii in domeniu arata ca meteoritul care a intrat in atmosfera planetei noastre avea un diametru initial de 100 de metri. Atentia tuturor era indreptata asupra asteroidului 2012DA14, care urma sa treaca la mica distanta de Pamant vineri. Totusi, surpriza a fost creata de meteoritii care au lovit orasul Celiabinsk, scrie inquisitr.com.

Estimarile arata ca meteoritul cel mai mare care a venit spre noi si care a lovit Rusia vineri, in mici fragmente dezintegrate, a avut o greutate de aproximativ 10 tone, diametrul lui initial putand fi chiar de 100 m.

       Echivalentul unei bombe atomice

Meteoritul s-a dezintegrat la intrarea in atmosfera, eliberand o cantitate de energie impresionanta, echivalenta cu cea a unei bombe nucleare. K.T. Ramesh, profesor la o facultate de inginerie din SUA (Johns Hopkins Whiting School of Engineering), afirma ca in cosmos exista aproximativ 100 de milioane de obiecte ceresti de aceasta marime. Dintre ele, aproximativ 100.000 pot intra in atmosfera Terrei.

Daca asteroidul 2012DA14 ar fi lovit Pamantul, el ar fi putut distruge chiar un oras intreg, craterul creat de un asemenea obiect cosmic fiind foarte mare.

Ingrijorator este faptul ca SUA si Rusia nu au reactionat in fata unei asemenea amenintari cosmice, acesta fiind un lucru ciudat, daca ne gandim la tehnologia de care ele dispun. Consecintele pentru intreaga lume puteau fi si mai grave daca meteoritul cadea in Coreea de Nord, tara aflata in stare de alerta, gata sa atace pe oricine imediat.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu